Dostupni linkovi

Određen pritvor bivšem crnogorskom viceguverneru zbog afere Knežević


Veliboru Miloševiću određen je pritvor od 72 sata
Veliboru Miloševiću određen je pritvor od 72 sata

Bivšem crnogorskom viceguverneru Veliboru Miloševiću koji je priveden u ponedeljak ujutro, određen je pritvor od 72 sata.

Podsjećamo, Milošević je priveden u Specijalno državno tužilaštvo kako bi dao izjavu povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da ga je, dok je bio viceguverner, reketirao kako bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka, javili su podgorički mediji.

Duško Knežević koji se, kako sam tvrdi, nalazi u Londonu i za kojim je raspisana potjernica, tvrdi da mu je Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke.

Knežević je objavio i snimak razgovora, a tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura, a da mu je pre toga, tadašnji viceguverner tražio manje iznose kako bi podmitio kontrolore u toj monetarnoj instituciji kako bi izvještaj o kontroli u njegovoj Atlas banci bio pozitivan.

Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. Milošević je prije imenovanja za viceguvernera radio u Kneževićevim kompanijama a na snimku se čuje i da ga dok je viceguverner i dalje oslovljava sa "šefe".

U međuvremenu se oglasila Centralna banka Crne Gore (CBCG) koja je saopštila da će razmotriti dalji status Miloševića, koji je sada predsjednik Odbora direktora Univerzal Banke i izvršiti internu provjeru kontrolora CBCG u konkretnom slučaju.

Duško Knežević danima iznosi teške optužbe na račun vlasti, posebno predsjednika države Mila Đukanovića sa kojim je, kako sam tvrdi, bio prijatelj i poslovni saradnik više od 25 godina. Tvrdi da je godinama finansirala Demokratska partija socijalista (DPS) i da je novac lično davao Đukanoviću.

XS
SM
MD
LG