Dostupni linkovi

Dačić: Vanredni parlamentarni izbori ako nema važnijih državnih interesa


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će do vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji doći ako nema važnijih državnih interesa od, kako je rekao, ukidanja taksi i dijaloga Beograda i Prištine.

Dačić je kazao da je to značila izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "ako nema dijaloga, nema smetnji da idemo na izbore".

"Ako ima državnih interesa važnijih od toga (izbora), onda tih izbora neće biti, to govori Vučić. Ako nema ukidanja taksi, nastavka dijaloga, onda se otvara prostor za izbore", rekao je Dačić za RTS.

Dodao je da "Evropska unija živi u utopiji" da će do sredine godine doći do dogovora Beograda i Prištine i da Srbija ulazi u predizbornu godinu te da ti izbori ne bi bili "izrazito prevremeni".

"Nisam ja menjao političke partnere, nego narod. Nisam ja taj ko je odlučivao ko će glasati koga na izborima. Naša odluka (socijalista) da napravimo vlast 2012. godine sa Nikolićem i Vučićem bila je od istorijskog značaja za Srbiju i to pokazuje današnja pozicija Srbije", rekao je Dačić.

Pročitajte - Kosovo: Takse i na robu međunarodnih brendova proizvedenu u Srbiji i BiH

XS
SM
MD
LG