Dostupni linkovi

Đukanovićev savetnik saslušan o navodima da je dobio 100.000 evra


Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović
Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović

Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom snimka na kojem se vidi kako dobija kovertu sa 100.000 evra.

Stijepović, koji trenutno obavlja funkciju savetnika predsednika Mila Đukanovića, u tužilaštvu je dao izjavu povodom snimka objavljenog na podgoričkim portalima na kojem se vidi da mu vlasnik Atlas grupe Duško Knežević uručuje kovertu sa 100.000 evra, uoči lokalnih izbora u Podgorici.

Knežević tvrdi da je novac dao za finansiranje Demokratske partije socijalista po dogovoru s Đukanovićem, dok je Stijepović naveo da je reč o novcu koji je Knežević konvertovao iz dolara u evre na šalterima svoje banke.

Za Duškom Kneževićem je raspisana poternica, a Viši sud mu je odredio pritvor od 30 dana.

Sudija za istragu doneo je odluku o pritvoru na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva. Knežević je osumnjičen za proneveru 1,9 miliona evra preko jedne od svojih kompanija.

Raspisivanje poternice za Kneževićem usledilo je jer se ne nalazi na adresama na kojima je prijavljen u Crnoj Gori, već u Londonu. List Pobjeda je danas objavio da je u toku postupak za raspisivanje crvene poternice.

Stijepović je i prilikom ulaska i izlaska iz tužilaštva uspeo da izbegne novinarske ekipe.

XS
SM
MD
LG