Dostupni linkovi

Brnabić: Putin u Beogradu ne smeta Briselu


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić tokom konferencije u Palati Srbije, 21. novembra 2017.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić tokom konferencije u Palati Srbije, 21. novembra 2017.

Poseta Vladimira Putina, predsednika Rusije, Beogradu ne može biti prepreka evropskim integracijama Srbije niti smeta Briselu, izjavila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.


„Apsolutno ne. Mislim da su ti odnosi jako dobri. Vodimo u potpunosti transparentnu i iskrenu spoljnu politiku. Brisel naravno zna za naše tradicionalno dobre veze i ekonomski dobre veze sa Ruskom Federacijom, kao što Moskva zna da su aspiracije Srbije u Evropskoj uniji. Strateški i prioritetni cilj Srbije je članstvo u Evropskoj uniji. Tako da ne postoji nikakav problem u tome,“ rekla je Brnabić.

Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, rekao je na pitanje Radija Slobodna Evropa da Evropska unija ne komentariše posete zemalja van EU i dodao da se Srbija izjasnila o evropskim ntegracijama.


„Pitanje primanja važnih gostiju je u punom suverenitetu Srbije. Čuli smo od njenih vlasti da je to bila važna poseta, poseta veoma važnog gosta, ali mi i dalje govorimo samo o ciljevima Srbije koji moraju biti u skladu sa samim sporazumom o pridruživanju sa Evropskom unijom,“ naveo je Fabrici.

XS
SM
MD
LG