Dostupni linkovi

Policija pozvala na saslušanje majku Davida Dragičevića


Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragićevića

Banjalučka policija pozvala je danas na saslušanje majku ubijenog mladića Davida Dragičevića, Suzanu Radanović zbog, kako je navedeno, sumnji da je izvršila krivično delo "neovlašćenog prisluškivanja i tonskog snimanja".

U pozivu Policijske uprave Banjaluka ne navodi se međutim kada je i koga ona nevlašćeno prisluškivala i tonski snimala.

Suzana Radanović je već bila privođena u policiju 25. decembra prošle godine, kao i otac ubijenog mladića Davor Dragičević.

Ona je posle nekoliko sati puštena na slobodu, dok je Davor Dragičević tada zadržan 24 časa u pritvoru.

Od 30. decembra do danas uhapšeno je i saslušano dvadesetak građana, kao i troje članova Partije demokratskog progresa (PDP), zbog sumnji da su remetili javni red i mir, ali i počinili krivična dela "ugrožavanja sigurnosti" i namere da izazovu navodni državni udar.

Tog dana održan je veliki skup "Pravda za Davda" i protestna šetnja gradom, a građani su tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova i hapšenje ubica mladića.

Davor Dragičević poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija, kada mu se gubi svaki trag.

Policija je saopštila da traga za Dragičevićem.

Od 31. decembra, Suzana Radanović, majka ubijenog mladića, kao i stotinak građana svako veče se okupljaju ispred u crkve Hrista Spasitelja, gde pale sveće.

Policija je sinoć iz crkvenog dvorišta rasterala građane, jer "skup nije odobren".

XS
SM
MD
LG