Dostupni linkovi

Banjalučka policija: Građani da napuste crkveno dvorište


Banjalučka policija naredila je večeras građanima da se raziđu iz porte crkve Hrista Spasitelja u centru grada, gde su došli da, zajedno sa Suzanom Radanović, majkom ubijenog Davida Dragičevića, zapale sveće za njenog sina.

Policija je od građana zatražila da se raziđu, jer kako su naveli, skup nije najavljen.

Građani, kojih je bilo oko stotinu, uglavnom žena, negodovali zbog ovakvog zahteva policije.

"U gradu nema stajanja, ni kad kupujete novine ni kad idete kod doktora", kazala je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Večeras je sa njom sveće zapalila i Budimka Bajo Bollin, majka devojčice Ivone, koja je u Bijeljini stradala pod sumnjivim okolnostima 2009. godine kada je imala samo osam godina.

Suzana Radanović je pozvala ministra policije Dragana Lukača da reši ubistvo njenog sina ili da podnese ostavku iz moralnih razloga.

"Doveli su me u situaciju da ne smem pomenuti ime svoga sina na ulici. I dalje ćemo zahtevati pravdu za Davida", naglasila je Suzana Radanović.

Policija je pre dva dana zabranila sva okupljanja grupe "Pravda za Davida", a večeras je po prvi put policija ušla u crkveno dvorište i tražilo od građana da se raziđu.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija.

Policija je saopštila da traga za njima, a britanska ambasada Velike Britanije demantovala je da se Davor Dragičević nalazi u toj ambasadi u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG