Dostupni linkovi

Tramp ponovo pozvao na izgradnju zida na granici s Meksikom


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je granica sa Meksikom, "kao sito" žaleći se da su u prvim sati posle Nove godine snage bezbednosti bile primorane da ispale suzavac kako bi sprečile ulazak oko 150 migranata koji su pokušali da probiju ogradu na prelazu u Tihuani.

Tramp je to rekao na sastanku kabineta u Beloj kući. U SAD je danas 12 dan delimične blokade rada saveznih organa zbog nesuglasica između Bele kuće i Kongresa o budžetu i gradnji zida.

Predsednik SAD je rekao da je na granici potreban kompletan zid. Dodao je da sa zidom na granici ljudi ne mogu da je pređu, osim ako su "šampioni u skoku u vis".

On je rekao da će tokom sastanka sa liderima republikanaca i demokrata, predviđenom u sredu veče po srednjeevropskom vremenu, zatražiti da podrže njegov zahtev o 5 milijardi dolara za gradnju zida, od čega, kako je rekao, neće odustati.

Tramp je istovremeno da je spreman da se angažuje na legalizaciji statusa stotina hiljada mladih imigranata, poznatih kao “sanjari”, nagoveštavajući potencijalno širi sporazum sa demokratama, koji u četvrtak preuzimaju kontrolu nad Predstavničkim domom, čime bi mogao da se otkloni sadašnja delimična blokada savezne administracije, prenosi Rojters.

XS
SM
MD
LG