Dostupni linkovi

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje kuće Milana Jovanovića


Milan Jovanović na zgarištu svog doma
Milan Jovanović na zgarištu svog doma

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da su uhapšene osobe osumnjičene za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića u beogradskom naselju Vrčin.

Stefanović je rekao da je jedna privedena osoba osumnjičena zbog sumnje da je nalogodavac, a dve kao osobe osumnjičene za izazivanje požara.

"Dva lica A. M. (1993) i B. S. C. (1981) za ovo krivično delo je angažovao I. N. (1977) iz opštine Grocka. Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A. M. se zajedno sa prijateljicom B. S. C. odvezao do kuće novinara Jovanovića", rekao je Stefanović.

"A. M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli", preneo je ministar.

Stefanović je rekao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

"Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela", rekao je ministar.

Kuća novinara Milana Jovanovića zapaljena je u sredu 12. decembra. Vatra je prvo zahvatila garažu i auto, a potom i kuću.

U istrazi je policija utvrdila da je izvesno da je požar u kući novinara portala Žig info Milana Jovanovića iz Grocke namerno izazvan - izjavio je ranije (13. decembra) ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pročitajte i ovo: MUP Srbije: Namerno zapaljena kuća novinara

Na konferenciji za medije istog dana Milan Jovanović, novinar internet portala Žig info iz Grocke, izjavio je da je policija identifikovala da su mu, kako je rekao, dva lica molotovljevim koktelima zapalila garažu porodične kuće u Vrčinu. Jovanović je rekao da je bio na razgovoru u Policijskoj upravi za grad Beograd i da mu je tom prilikom rečeno da su počinioce i njihovo vozilo snimile privatne nadzorne kamere i da policija traga za napadačima.

Milan Jovanović: 'Neće me naterati da prestanem sa istraživanjem'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Govoreći o mogućim razlozima napada u kom, kako je naveo, izgubio sve što je posedovao jer mu je kuća izgorela do temelja, Milan Jovanović je rekao da mu pretnje stižu od 2012. godine, od kada piše istraživačke tekstove o poslovanju Opštine Grocka

XS
SM
MD
LG