Dostupni linkovi

Evakuisano osam osoba na planini kod Bihaća


Spašeni ljudi

Četiri migranta i četiri pripadnika Gorske službe spašavanja Bihać (GSS) spašeni su nešto iza ponoći na planini Plješevici. Pripadnici Federalna uprave civilne zaštite (FUCZ) sa dva vozila transportovali su ih do Bihaća.

Pripadnici Gorske službe spašavanja tragali su za migrantima te su, nakon što su ih pronašli na planini Plješevici kod Bihaća, ostali s njima u šumskoj kući do dolaska vozila FUCZ-a. Dvije osobe nisu željele da budu evakuisane te su ostale u šumskoj kućici do dolaska policije.

Zajedno sa FUCZ-om i radnicima Crvenog krsta krenula je i mehanizacija gradskog komunalnog preduzeća iz Bihaća koja je probijala i čistila put od snijega prema lokaciji na kojoj su se nalazi migranti i pripadnici GSS-a kako bi ih što prije prevezli do Bihaća.

Svih osam osoba pregledani su u Domu zdravlja. Dvoje migranata zadobilo je promrzline opasne po život, dok su druga dva pothlađena ali ne i životno ugrožena.

GSS Bihać od subote je u potrazi za migrantima na planini Plješevici, nakon što su dobili poziv od Hrvatske gorske službe spašavanja da se grupa migranata nalazi negdje u planini.

Prije ove grupe pripadnici GSS-a u nedjelju su pronašli još 20 migranata i vratili ih u Bihać.

Pročitajte:

XS
SM
MD
LG