Dostupni linkovi

Medojević vraćen u zatvor poslije pregleda na klinici


Nebojša Medojević (desno)

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Nebojša Medojević vraćen je večeras u zatvor u Spužu nakon što je pregledan u Kliničkom centru u Podgorici zbog zdravstvenih problema usljed štrajka glađu.

Njegova supruga Marina Medojević je na svom Fejsbuk nalogu napisala da su ljekari poručili da njen suprug više ne smije biti bez hrane.

"Primio je tri infuzije. Uradili su analize krvi, ultrazvuk, EKG i još neke specijalističke nalaze. Pregledala su ga dvojicaa internista, kardiolog, hirurg i svi bili decidni - ne smije više biti bez hrane", napisala je Marina Medojević.

Medojević je 1. decembra stupio u štrajk glađu i na sopstveni zahtjev nalazi se u samici zatvora u Spužu. Uhapšen je prema nalogu podgoričkog Višeg suda u predmetu formiranom povodom njegovih tvrdnji o primanju i davanju mita.

Nebojša Medojević je u pritvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju poznatom kao "carine".

On je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ova zbog koje se već nalazi u zatvoru. Medojevića je policija uhapsila u noći između 29. i 30. novembra, nakon sjednice Skupštine Crne Gore.

XS
SM
MD
LG