Dostupni linkovi

Putin tvrdi da je sa Trampom razmatrao incident u Crnom moru


Vladimir Putin i Donald Tramp, uoči fotografisanja zajedničke slike učesnika samita G20 u Argentini
Vladimir Putin i Donald Tramp, uoči fotografisanja zajedničke slike učesnika samita G20 u Argentini

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je sa američkim predsednikom Donaldom Trampom kratko razmatrao skorašnju konfrontaciju ukrajinskih i ruskih bojnih brodova u Crnom moru.

Putin je izneo nekoliko detalja razgovora koji se dogodio u subotu 1. decembra na marginama susreta Grupe 20 u Argentini.

"Razgovarali smo u prolazu. Odgovorio sam na njegova pitanja u vezi sa incidentom u Crnom moru”, rekao je Putin.

"On ima svoje stanovište, a ja svoje”, rekao je Putin, dodavši da nijedan od državnika nije promenio svoje stavove nakon razgovora.

Rusija napala i zaplenila ukrajinske brodove
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

U međuvremenu, Bela kuća je potvrdila razgovor Trampa i Putina koji se odigrao tokom večere lidera samita G20, ukazujući da se radi o tipičnom susretu uobičajenom za takve događaje.

“Kao i bilo koji multirateralni susret predsednik Tump i prva dama imali su mnoštvo neformalnih razgovora sa svetskim liderima – uključujući i predsednika Putina”, izjavila je Sara Hakabi Sanders, predstavnica za medije Bele kuće.

Neposredno uoči samita Donald Tramp najavio je da neće održati zvanični sastanak sa Putinom – a kao povod naveo je incident u kome je Rusija zarobila tri ukrajinska broda i dvadeset četiri mornara.

Incident koji se dogodio 25. novenbra bila je prva direktna vojna konfrontacija dve strane od kada je Rusija, suprotno međunarodnom pravu i protivljenju zapdnih saveznika, anektirala Krim 2014.

XS
SM
MD
LG