Dostupni linkovi

U Severnoj Mitrovici protest 'belih mantila' zbog taksi za Srbiju


Severna Mitrovica, 30. novembra 2018.
Severna Mitrovica, 30. novembra 2018.

Protest „ belih mantila“ povodom uvođenja taksi na robu iz Srbije održan je u Severnoj Mitrovici, u krugu Kliničko bolničkog centra.

Zamenik direktora za primarnu zdravstevnu zaštitu Doma zdravlja Miljana Nikolić ujedno i poslanica Srpske liste u Parlamentu Kosova, rekla je obraćajući se okupljenima da im je „Priština uzela najpotrebnije i najosnovnije, a to su hrana i lekovi“.

"Mi smo pred humanitarnom katastrofom, zalihe lekova, kiseonika i sanitetskog materijala su nam sve manje", rekla je Ivana Stojisavljević, glavna sestra centra bolnice, navodeći da su najveća ustanova koja pruža zdrvastvenu zaštitu na severu Kosova bez obzira na rasnu, versku, i nacionalnu pripadnost.

Upravnica KBC-a centra Danica Radomirović rekla je da nerazumna i etnički motivisana odluka kosovskih vlasti o uvođenju taksi od 100 odsto na svu robu i proizvode iz Srbije, direktno uperena prema najosetljivoj oblasti, zdravstvu.

„A time i prema najguroženijem delu stanovništva,a to su deca, trudnice, hronični i teški bolesnici i svi građanui čije lečenje zavisi od KBCa Kosovska Mitrovica“ navela je Radomirović, rekavši da je stanje kritično i nagoveštava humantiranu katastrofu.

XS
SM
MD
LG