Dostupni linkovi

Izdata potjernica za Brankom Milić


Branka Milić
Branka Milić

Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša naredila je izdavanje potjernice za Brankom Milić optuženom u sudskom procesu „državni udar“ jer je, kako je konstatovano na glavnom pretresu samovoljno napustila sudnicu i pošla u ambasadu Republike Srbije.

U nastavku glavnog pretresa, sudija Mugoša je pročitala izvještaj Uprave policije koja se odnosi na 23. novembar kada je optužena Milić ušla u ambasadu Srbije. U službenoj zabilješci se navodi da su policijski službenici, nakon dobijene prijave, ispred ambasade Srbije zatekli advokate koji su davali izjave novinarima.

„Dok su se policijski službenici nalazili raspoređeni ispred i iza zgrade ambasade Srbije, više puta je dolazio i odlazio automobil nikšićkih registarskih tablica, da bi vozač tog vozila iznio robu i posteljinu za Branku Milić, što je predao licu koje je izašlo iz ambasade“, navodi se u policijskom izvještaju.

Osoba iz ambasade je saopštila policijskim službenicima: „Šta nas je danas snašlo, možete slobodno da odmarate, Branka Milić će biti u ambasadi sve dok nam ne jave iz Beograda. Do sad nas nisu kontaktirali“, citirala je sudija Mugoša pred specijalnim tužiocima, braniocima i optuženima dio iz policijskog izvještaja.

Glavni pretres je ovim okončan, a nastavak zakazan za 29. novembar. Optužena Branka Milić je u petak demonstrativno napustila sudnicu i uputila se u ambasadu Srbije gdje se nalazi već šesti dan. Crnogorski premijer Duško Marković je saopštio da očekuje da optužena bude dostupna crnogorskim pravosudnim organima, šef srpske diplomatije Ivica Dačić je rekao da čekaju konkretan zahtjev iz Crne Gore u odnosu na Branku Milić kako bi se izašlo iz aktuelne situacije.

XS
SM
MD
LG