Dostupni linkovi

Radoičić se javnosti obratio pismom


Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, obratio se saopštenjem u kome je rekao da „nije bio najbliži prijatelj“ sa ubijenim liderom Građanske incijative SDP Oliverom Ivanovićem, ali tvrdi da nema nikakve veze sa njegovim ubistvom.

„Nisam ubica i nikakve veze sa njegovim ubistvom nemam“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima uz koje je Radoičić objavio i video-snimak sa sigurnosnih kamera svoje zgrade na kome se vide pripadnici ROSU kako u nju ulaze u petak, u ranim jutarnjim satima.

On je takođe poručio i da i se neće predati kosovskoj policiji, a povodom spekulacija o tome gde se nalazi, napisao je - „reći ću samo da sam blizu, i da čekam i posmatram“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prethodno u Novom Sadu da ne zna gde se nalazi Radoičić.

Nakon hapšenja tri osobe u petak u severnoj Mitrovici, u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, koju na teritoriji Kosova vode tamošnje vlasti, kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je jedna od traženih osoba i Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste – političke grupacije sa severa Kosova koja gaji bliske veze sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića.

Vučić je nakon obeležavanja 100. godina od Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, novinarima rekao "Ja ne znam gde je, a vi?", dodavši da je Radoičić prešao na teritoriju Kosova, te da su „albanske vlasti znale i tačno vreme kada se to dogodilo“.

"Mi ništa od albanskih vlasti nismo dobili po pitanju Radoičića. Kada nas neko nešto bude pitao i kada nam neko nešto bude rekao, uvek ću sa najvećim zadovoljstvom da vam pružim odgovor", rekao je Vučić.

Vučić: Nisam primio predlog o mirovnoj konferenciji za Kosovo

Predsednik Srbije je u Novom Sadu izjavio i da nije dobio nikakav predlog Austrije da se održi mirovna konferencija o Kosovu, te da ni tokom poslednjeg susreta sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom nije čuo za takav predlog.

"Ne mogu da reagujem na taj način i da na osnovu novinske vesti govorim o najvažnijim pitanjima za našu zemlju. Morate prvo stvari da analizirate, da vidite sve podate i tek onda da donosite odluke. To nije pitanje na kojem se žuri i na kojem se donose ishitrene odluke", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Evropska unija ima dovoljno instrumenata koje joj nude Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, putem kojih bi mogla "jasno da objasni prištinskim vlastima da je nemoguće da opstanu na ovakvim odlukama", misleći na podizanje taksi na robu iz Srbije.

"Sve ostalo je na Evropskoj uniji i na tome želi li to da učini ili ne", dodao je Vučić.

XS
SM
MD
LG