Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zaev negira dogovor sa Gruevskim, nazvao ga kukavicom


Premijer Makedonije Zoran Zaev odbacio je danas špekulacije da ima bilo kakav politički dogovor sa prethodnikom Nikolom Gruvskim koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao služenje zatvorske kazne.

Zaev je Gruevskog nazvao kukavicom i rekao da očekuje da ga Mađarska isporuči Makedoniji i da će odslužiti kaznu od dve godine zatvora ta nelegalnu nabavku liuksuznog mercedesa.

"Oštro i kategorično odbacijem sve špekulacije za bilo kakav politički dogovor sa Nikolom Gruevskim… Ubeđen sam da će se Gruevski, pre ili kasnije, vratiti i da će odslužiti svoju kaznu, a svakako biće pred sudom da se brani i za druga dela za koja je osumnjičen", rekao je makedonski premijer.

Zaev je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Mađarske kontaktiralo makedonski MUP i potvrdilo da je Greuvski tamo - da traži azil - i zatražilo informacije za šta je osuđen u Makedoniji.

"Kazne moraju da budu odležane, tako da ćemo napraviti što je u našoj nadležnosti da Gruevski bude isporučen. Već su započeti neki postupci", rekao je on, dodajući da je Mađarska zemlja koja neće dozvolti da budu prekršeni međunarodni dogovori.

Prema rečima Zaeva, Gruevski je kukavica zato što je prethodno govorio da će da preuzme odgovornost i da će ići u zatvor samo da drugi ne budu predmet sudskih procesa, a da je sada pobegao iz države.

"Kolika kukavica je taj koji je svo vreme govorio da je spreman da za Makdoniju ode u zatvor, samo da drugi ne budu target. Dođe trenutak prihvatanja odgovrnosti, a on pobeže pokušavajući da dobije aboliciju", rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev.

XS
SM
MD
LG