Dostupni linkovi

Devčić: Odluka o Todorićevim žalbama u srijedu


Ivica Todorić
Ivica Todorić

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu sudac Krešimir Devčić rekao je kako su tijekom dana u ponedjeljak stigle još dvije žalbe u slučaju Todorić, jedna od DORH-a, a druga od njegove obrane, prenosi N1.

"Te žalbe su prije pola sata proslijeđene vijeću", rekao je Devčić.

Izvanraspravno vijeće će, prema njegovim riječima, zasjedati u srijedu i donijeti odluku o žalbama: Dvjema koje su stigle u ponedjeljak, i trećoj, koju je Todorićeva obrana uložila na odluku od prije godinu dana.

"Ne mogu znati hoće li odlučivanje o svim žalbama biti objedinjeno ili će se odlučivati o svakoj žalbi zasebno", kaže Devčić.

Na pitanje kad će javnost znati kakva je odluka vijeća, kaže: "Prekosutra, u četvrtak. Odluka se mora napisati, otpremiti strankama i nakon toga se objavljuje."

"Ako žalba bude odbijena, obrana ima mogućnosti sukladno zakonu", kaže Devčić.

Također, Ivica Todorić će u srijedu u podne dati izjavu tužiteljstvu.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić prošle sedmice 7. studenog navečer je iz Londona izručen Hrvatskoj. Todoriću, koji se sumnjiči za izvlačenje više od milijarde kuna iz njegove bivše tvrtke Agrokor, dan kasnije određeno zadržavanje u pritvoru.

Istraga protiv Todorića pokrenuta je prošle godine zbog sumnja da je u aferi Agrokor iz posrnulog koncerna izvukao ukupno preko 1,5 milijardu kuna, oko 200 milijuna eura.

Todoriću je blokirano nešto manje od 65 milijuna eura u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Kanadi.

XS
SM
MD
LG