Dostupni linkovi

Bramerc: Radikali će morati da se pojave pred sudom


Serž Bramerc, glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale
Serž Bramerc, glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da sa zvaničnicima u Beogradu nije razgovarao o postupku protiv članova Srpske radikalne stranke (SRS) zbog optužbi za nepoštovanje Haškog tribunala, ali da će oni morati da se pojave pred sudom.

"Nismo razgovarali o tome, jer se čeka odluka nakon žalbe. Ono što uvek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi sa navodnim zločinima koje su počinili", rekao je Bramerc za N1. On je dodao da postoji puno dobrih razloga zbog kojih misli da bi taj postupak trebalo da ostane u Hagu.

„Ukoliko, ipak, na kraju ovaj slučaj bude prebačen u Beograd, pažljivo ćemo pratiti kako se u njemu postupa. Ali, da sačekamo odluku, pa ćemo videti", rekao je Bramerc.

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je funkcionere SRS-a Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića koji je u medjuvremenu preminuo, za zastrašivanje svedoka u postupku Haškog tribunala protiv lidera te stranke Vojislava Šešelja.

XS
SM
MD
LG