Dostupni linkovi

Privedeno više osoba, Sarajlije odale počast ubijenim policajcima


Sarajevski policajci na terenu, fotoarhiv

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je saopštilo da je privedeno 13 osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom dvojice policajaca u Sarajevu. Policijske akcije su provedene na području Sarajeva i Pala.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović stradali su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su u njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao uslijed teških povreda glave na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Prijatelji, kolege i sugrađani policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su jutros ubijeni u Sarajevu, okupili su na mjestu stradanja čuvara zakona na Alipašinom Polju kako bi im odali počast.

Nešto prije 19 sati građani Sarajeva počeli su se okupljati na mjestu ovog zločina. Njih nekoliko stotina zapalili su svijeće uz fotografije stradalih policajaca. Tišina i muk zavladali su Alipašinim Poljem, prenosi Klix.ba.

Okupljene Sarajlije nisu mnogo pričale, već su se pomolile za ubijene policajce, a njihovim porodicama izrazili iskreno saučešće.

Komesar Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je agenciji Fena da je opsežna istraga proširena i na područje Republike Srpske, budući da postoji vjerovatnoća da su počinioci zločina pobjegli izvan područja Kantona Sarajevo.

Kako je kazao Halilović, pripadnici ovog ministarstva su u kontaktu s organizacionim jedinicama Uprave policije Republike Srpske, kao i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) koje su, u skladu s nadležnostima, angažovane na ovom slučaju.

XS
SM
MD
LG