Dostupni linkovi

Novi sumnjivi paketi za senatora Bookera i bivšeg direktora obavještajne


Demokratski senator Cory Booker

Na Floridi je pronađen 11-ti sumnjivi paket sličan onima koji su prethodnih dana adresirani na bivše američke predsjednike, državne zvaničnike i prominentne javne ličnosti. Adresiran je na demokratskog senatora Corya Bookera.

Istovremeno je njujorška policija pronašla još jedan paket u pošti čiji sadržaj provjeravju a koji je adresiran na bivšeg direktora Nacionalne obavještajne James Clappera.

Prethodnih dana sumnjive pakete za koje se ispostavilo da su bombe u cijevi poštom su ispručene na adrese milijardera filantropa Georga Sorosa, bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu, bivšu državnu sekretarku Hillary Clinton, bivšeg državnog tužioca Erica Holdera, aktuelnu demokratsku kongresmenku Maxine Waters, globalnu tv mrežu CNN adresirano na bivšeg direktora CIA-e Johna Brennana, bivšeg potpredsjednika SAD Joea Bidena i slavnog glumca Robera De Nira.

Svima je zajedničko da su česte mete američkog predsjednika Donalda Trumpa i ekstremnih desnih medija i komentatora, kao i to da su oni sami veoma kritični prema njemu.

Clapper je u prvoj rekaciji na CNN poručio da nije iznenađen što je i on na listi onih kojima je isporučen sumnjivi paket, nazvavši ovaj događaj koji traje danima "aktom domaćeg terorizma". Clapper je takođe poručio da to neće ućutkati Trumpove kritičare.

XS
SM
MD
LG