Dostupni linkovi

Trump: Slanje sumnjivih pošiljki je kukavički čin


Policija ispred ureda Time Warnera u New Yorku

Američki predsjednik Donald Trump (Tramp) oštro je osudio slanje sumnjivih paketa u Sjedinjene Države i naglasio da se takvi "kukavički postupci" ne mogu tolerirati.

On je rekao da je u toku provjera sumnjivih paketa koji su poslati na nekoliko adresa, kao i istraga o tome.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio (Bil) ocijenio je kao teriristički čin slanje sumnjivih paketa na nekoliko adresa u SAD.

"Ovo je očigledan čin terorizma čiji je cilj da se nasiljem ugroze slobodni mediji i lideri ove zemlje", izjavio je De Blasio.

Paketi, koji liče na improvizirane bombe, poslati su na adrese bivših predsjednika SAD-a Baracka Obame (Barak) i Billa Clintona (Bil Klinton), čija je supruga Hillary (Hilari) bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Americi 2016. godine.

Mediji su ranije javili da je ured agencije CNN u New Yorku, također, primila sličan paket, nakon čega je evakuirana zgrada Time Warner (Tajm Vorner) centra na Manhattanu.

Slična eksplozivna naprava prošle sedmice stigla je na adresu glavnog finansijera Demokratske stranke Georgea Sorosa (Džordž Soroš).

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Senders (Sara) demantirala je ranije izvještaje da je sličan paket poslat i na adresu Bijele kuće u Washingtonu.

Evakuacija je izvršena i u uredu guvernera New Yorka Andrewa Cuomoa (Endru Kuom), koji je tokom Obaminog mandata na mjestu predsjednika vršio funkciju državnog tužitelja SAD-a.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za slanje sumnjivih pošiljki, koje je ranije osudila Bijela kuća.

XS
SM
MD
LG