Dostupni linkovi

Građani Beograda dočekali zlatne odbojkašice


Prvakinje sveta: Odbojkašice Srbije na balkonu Starog dvora
Prvakinje sveta: Odbojkašice Srbije na balkonu Starog dvora

Svečanim dočekom ispred Starog dvora u Beogradu, više hiljada građana pozdravilo je odbojkašice Srbije, koje su osvojile zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Pobednički pehar pred okupljene je iznela kapitenka ekipe Maja Ognjenović, a reprezentativke i ceo stručni štab zahvalii su se publici na podršci koju su dobili tokom prvenstva.

Najbolja odbojkašica Svetskog prvenstva Tijana Bošković je rekla da je jedva čekala da se vrati u Srbiju.

Doček zlatnih odbojkašica
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00


"Drago mi je što se posle godinu dana nalazimo na istom mestu, ovog puta malo većim povodom. Hvala za bezrezervnu podršku, vi ste naš vetar u leđa. Potrudićemo se da vas u narednom periodu još više obradujemo i da se zajedno radujemo", rekla je Bošković.

Selektor Zoran Terzić je rekao da se nada da će tim ostati na okupu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Imam molbu za vas: ovo prvenstvo je specifično jer smo osvojili vrh sveta i sasvim je moguće da neke od njih počnu da razmišljaju da je to kruna karijere i da prestanu da igraju za reprezentaciju. Meni treba vaša pomoć, da ih ostavim u reprezentaciji barem do Tokija", dodao je on.

Kapitenka reprezentacije Maja Ognjenović rekla je da su navijači bili njihov „vetar u leđa“.

"Nadam se da ćemo nas 14 da ispunimo Terzinu želju, da budemo na okupu za Olimpijske igre u Tokiju", rekla je ona.

Odbojkašica Bojana Milenković, koja se povredila tokom turnira, poslala je video-poruku iz Firence. Ona je rekla je da je "srcem i osmehom tu" i zahvalila svima na podršci.

"Ovaj san se sanja ceo život, mi smo ga dosanjale, osvojile smo svetsko zlato. Hajde sad da dosanjamo još jedan san koji se zove Tokio", navela je ona.

Odbojkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su u finalu u Jokohami pobedile Italiju sa 3:2 u setovima.

U Beograd, gde ih je na aerodromu dočekalo nekoliko stotina navijača, doputovale su u nedelju uveče. Uoči dočeka u ponedeljak su bile na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG