Dostupni linkovi

GI SDP: Bez informacija devet meseci od ubistva Ivanovića


Oliver Ivanović
Oliver Ivanović

Građanska inicijativa (GI) SDP saopštila je danas da se devet mjeseci od ubistva lidera ove inicijative Olivera Ivanovića njegova porodica i saradnici nemaju nikakvu informaciju dokle se stiglo sa istragom i da li postoji bilo kakav relevantan podatak ko je naručio, organizovao i ubio Olivera Ivanovića.

U saopštenju se navodi kako "i dalje stižu samo optužbe i poprečne izjave iz Beograda i Prištine, dok međunarodna zajednica samo ćuti", a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović "izjavljuje da oni nemaju značajne podatke oko organizatora i ubice i da ostaju posvećeni da se pronađu jer je to važno za bezbednost građana, ne samo Kosova nego i Srbije".

"A mi pitamo ako za devet meseci nemaju šta to može da se desi kasnije. Onda imamo izjavu specijalnog tužioca iz Prištine koji vodi postupak kako nema značajnih detalja u istrazi koji bi ukazali ko bi mogao biti potencijalni ubica i govori o nesaradnji sa istražnim organima Srbije. Jedini detalj koji je izneo je da crnogorski državljanin koji je uhapšen u Prištinikoji se sumnjičio nema veze sa ubistvom iako se u medijima danima spekulisalo da je umešan", navodi se u saopštenju.

I posle devet meseci, kažu u ovoj inicijativi, "nastavljaju se prepucavanja, spekulacije, spinovanja i politički govori".

Danas će članovi porodice Olivera Ivanovića, njegovi saradnici i građani položiti cveće i zapaliti sveće na mestu gde je Oliver Ivanović ubijen i, kako su saopštili, sa tog mesta poručiti svima da "neće dozvoliti da ovo političko ubistvo ode u zaborav".

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca 16. januara u severnoj Mitrovici ispred ulaza u prostorije pokreta koji je predvodio.

XS
SM
MD
LG