Dostupni linkovi

U Hrvatskom saboru osude napada na Pupovca i Miloševića


Hrvatski sabor
Hrvatski sabor

Zastupnica Samstalne demokratske srpske stranke (SDSS) Dragana Jeckov podsjetila je u Hrvatskom saboru na nedavni napad na njezine stranačke kolege Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, nazvavši takav čin "primitivnim i kukavičkim", a pridružio se zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin nazvavši počinitelje "huljama".

Posebno zabrinjava, dodala je, da nitko nije vidio napadača i nitko nije htio svjedočiti.

"Zar baš nitko nije bio spreman svojevoljno dati iskaz institucijama o tom nemilom događaju. To je najdublji problem, odsustvo osjećaja da treba pomoći ljudima u nevolji. Okrenuti glavu i praviti se da se ništa nije dogodilo gotovo je jednako kao i učestvovati u tome", rekla je Jeckov.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin također je osudio napad na Pupovca i Miloševića.

"Kukavice i hulje su oni koju dižu ruku, pa makar simbolički, bacajući hranu, i onda se sakriju u gomili. Primitivni beskičmenjaci su oni koji verbalno napadaju na ulici i onda kada kreneš prema njima redovito ubrzaju hod i bježe", kazao je Radin.

"Takva etnički motivirana agresija je Balkan, endemički gen, i stigao je u centar Zagreba. Klub nacionalnih manjina osuđuje čin agresije, prezire one koji ga potiču i one koji ga komentiraju likujući", rekao je Radin.

Pupovac i Milošević su napadnuti u središtu Zagreba krajem septembra.

XS
SM
MD
LG