Dostupni linkovi

SNV: U Zagrebu napadnut Milorad Pupovac


Milorad Pupovac

U petak oko 14 sati na zagrebačkoj tržnici Dolac napadnuti su Milorad Pupovac i Boris Milošević, zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru.

Kako se navodi u priopćenju Srpskog narodnog vijeća (SNV), napad se dogodio ispred bistroa "Amfora" nakon završetka današnje saborske sjednice.

"U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, a kada se okrenuo vidio je da je pogođen s ostacima hrane. Prema jačini i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega s jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti bistroa", ističe se.

"Ovo nije prvi ni verbalni niti fizički nasrtaj na predsjednika SDSS-a i SNV-a, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih suradnika. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi ne sadrži samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih. Po tome kako je izveden, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičku ugrozu Milorada Pupovca i njegovog kolege Borisa Miloševića, predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru", navodi se u priopćenju SNV-a.

Iz SNV-a poručuju da s obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme a posebno proteklih tjedana protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog iznenaditi.

"Ta je kampanja takva da potiče ljude ne samo na mržnju, već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte: Pupovac na meti 'ratnog patriotizma'

XS
SM
MD
LG