Dostupni linkovi

Vučić se izvinio zbog netačne izjave o pogibijama perača prozora u SAD


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran i da nije razmislio te da je "ispao glup".

"Želim da se izvinim građanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u građevinskom sektoru koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran shvatio bih odmah", rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti. On je za svoj tim rekao da je najbolji i da želi da ih pohvali jer mu je uvek donosio pobede i da će to činitii u budućnosti, prenosi Beta.

"To što sam ja ispao glup i što je to bila glupost šta da radim, bez loše namere je bilo", istakao je Vučić. On je juče povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu "Beograda na vodi" rekao da u SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora.

XS
SM
MD
LG