Dostupni linkovi

Protest zbog pogibije radnika na gradilištu Beograda na vodi


Protest u Beogradu
Protest u Beogradu

Oko dve stotine građana prisustvovalo je protestu „Koliko vredi život u Srbiji“ večeras ispred Vlade Srbije u Beogradu koji je organizovala Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd.

Protest je organizovan nakon današnje pogibije dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi, a ekipi hitne pomoći na licu mesta rečeno je da su radnici pali sa 17. sprata.

Učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo „Nećemo da budemo jeftina radna snaga“, „Dokle će Srbija trpeti zlo“ i „Narod gladuje, elita se raduje“, a u pomen poginulim radnicima ostavili su cveće i zapalili sveće ispred zgrade Vlade.

Održan protest 'Koliko vredi život u Srbiji'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Prema rečima aktiviste Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Dobrice Veselinovića, protest je organizovan kao „nepristajanje i pokazivanje džepova otpora“ i odgovor na ono što se nudi kao zvanična istina.

„Mislim da je ogromna odgovornost na vlasti, ali nažalost oni i ne shvataju da je to njihova odgovornost“, rekao je Veselinović za Radio Slobodna Evropa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije večeras da je pogibija dva radnika na gradilištu Beograda na vodi "velika tragedija za njihove porodice" i dodao da su "to stvari koje se dešavaju".

Beograd na vodi je zajedničko preduzeće kompanije Igl Hils (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (68 odsto) i Vlade Srbije (32 odsto).

XS
SM
MD
LG