Dostupni linkovi

Tramp želi istragu o autoru uvodnika Njujork tajmsa


Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da ministar pravde Džef Sešns treba da istraži identitet autora anonimnog uvodnika u Njujork tajmsu.

Tramp je novinarima u predsedničkom avionu rekao da veruje da je uvodnik, kritičan prema njegovom liderstvu, pitanje "nacionalne bezbednosti".

Upitan da li će preduzimati korake protiv lista, Tramp je rekao da će "videti". "Pogledaćemo šta smo mi imali, šta je on izneo, o čemu priča i gde je", naveo je predsednik SAD.

Tramp je kazao da "ne želi tu osobu na sastancima", ukoliko je u pitanju neko ko ima visoki bezbednosni pristup.

On je ponovio da je to što je Njujork tajms objavio taj tekst "sramota".

Njujork tajms je doneo neuobičajenu uređivačku odluku da u delu s mišljenjima i komentarima (op-ed) objavi tekst visokog zvaničnika Trampove administracije koji je postavio uslov da ne bude imenovan, prenosi AP.

List je naveo da je takvo objavljivanje teksta bio "jedini način da se iznese važna perspektiva" čitaocima. Zvaničnik je u tom tekstu, objavljenom u sredu, naveo da u Trampovoj administraciji postoji "otpor" koji radi na ometanju predsednikovih poteza, kao i da zvaničnici administracije rade sve što mogu da bi sprečili loše odluke usled Trampove neobaveštenosti ili lakomislenosti.

XS
SM
MD
LG