Dostupni linkovi

Tramp: Komentar iz Njujork tajmsa imao suprotan efekat od očekivanog


Uzglavlje annimnog komentara u Njujork Tajmsu
Uzglavlje annimnog komentara u Njujork Tajmsu

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je odluka lista Njujork tajms da objavi anonimni komentar zvaničnika njegove administracije imala suprotan efekat od očekivanog i da je zahvaljujući tom tekstu dobio "mnogo podrške".

Tramp je ponovo pozvao Njujork tajms da objavi ime autora komentara "iz razloga nacionalne bezbednosti" i zatražio od novinara tog lista da istraže ko stoji iza teksta, navodi Asošiejted pres.

Predsednik SAD je na skupu u saveznoj državi Montana rekao i da su "neizabrani operativci države u državi pretnja po demokratiju".

Njujork tajms je doneo neuobičajenu uređivačku odluku da u delu s mišljenjima i komentarima (op-ed) objavi tekst visokog zvaničnika Trampove administracije koji je postavio uslov da ne bude imenovan. List je naveo da je takvo objavljivanje teksta bio "jedini način da se iznese važna perspektiva" čitaocima. Zvaničnik je u tom tekstu, objavljenom u sredu, naveo da u Trampovoj administraciji postoji "otpor" koji radi na ometanju predsednikovih poteza, kao i da zvaničnici administracije rade sve što mogu da bi sprečili loše odluke usled Trampove neobaveštenosti ili lakomislenosti.

XS
SM
MD
LG