Dostupni linkovi

Dodik: Tražiću deportacije migranata


Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da postoji ozbiljan plan da se u BiH zadrži dobar broj migranata i naveo da su nakon odbijanja RS da otvori tri sabirna centra za njih, migranti smešteni u srpska sela u FBiH, a da će on kao član Predsedništva BiH tražiti njihovu deportaciju.

"Ukoliko zatraže azil, dobiće ga i za pet godina postaće građani BiH sa pravom glasa", rekao je Milorad Dodik, odgovarajući na pitanje o migrantskoj krizi u BiH tokom sinoćnjeg gostovanja na RTRS.

Navodi se da je Dodik ponovio da migranti mogu samo da prođu kroz Republiku Srpsku, ali nikako da se tu zadržavaju i dodao da je u tom kontekstu apsolutno neprihvatljivo da se na teritoriji Srpske prave sabirni centri za njih.

"Savet ministara je odredio da jedan sabirni centar bude u Zalužanima, jedan u Bijeljini i jedan u Trnovu", rekao je Dodik i dodao da je vlast Srpske to odbila, pa su odlučili da ih smeste u srpska sela u FBiH u kojima bi trajno ostali.

Rasformirano izbjegličko naselje u Sarajevu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Dodik je izneo tvrdnju da je među migrantima veliki broj, kako se izrazio, bezbednosno opasnih lica i poručio da je rešenje migrantske krize u BiH deportacija.

"Kao član Predsedništva BiH, što ću sigurno biti, tražiću njihovu deportaciju", rekao je Dodik.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG