Dostupni linkovi

Dodik: Napad na novinara za svaku osudu


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je napad na novinara Vladimira Kovačevića za svaku osudu i izrazio uverenje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske preduzeti sve moguće mere da rasvetli ovaj slučaj, prenosi Srna.

"Ja sam zahtevao i zahtevam od policije da zaštiti sve građane a posebno novinare od bilo kakvih mogućih pritisaka, posebno fizičkih i zahtevam ovog trenutka od policije da preduzme sve moguće mere. Verujem da će MUP kad do toga dođe moći da saopšti javnosti neke podatke", izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je potvrido da da je danas posetio novinara Kovačevića u bolnici i dodao da ga je pre toga uljudno pozvao telefonom i pitao da li pristaje da ga poseti, što je on i prihvatio.

"Nisam imao nameru da to iznosim u javnost, ali je očigledno to 'procurilo'. U razgovoru sa njim izrazio sam žaljenje za to što mu se desilo i apsolutno sam odbacio svaku mogućnost da iza toga stoji vlast. Veoma mi je drago da je i on rekao da to razume i da ne misli da su krivci na ovoj strani. Ponudio sam mu, ukoliko ima potrebe, da se zaštiti i on i njegova porodice i da u tom pogledu angažujemo i dodatnu policiju, ali to zavisi od njega", rekao je Dodik.

Ukoliko se on odluči za to, dodao je Dodik, postavićemo zaštitu.

"Takođe, pokušaćemo da kreiramo i da svi važni ljudi iz vaše profesije i svi vi imate neku posebnu vrstu zaštitu, ali ne da bi bili praćeni već u smislu da se prikupljaju informacije o tome da bi mogli da imate eventualne probleme te vrste", pojasnio je Dodik.

On je naglasio da i pored osude ovog napada, mora da kaže da u Republici Srpskoj ne postoji "atmosfera linča", kako to neki tvrde.

"Odbacujem takve tvrdnje i vi novinari ste svedoci da to nije tako. Ali i pored ove osude, mi svi zajedno moramo da učinimo da naše društvo bude stabilnije", naglasio je Dodik.

On je dodao da ne želi nikavu vrstu polemike sa bilo kim, ali mora da se osvrne na tvrdnju predsednika Udruženja novinara BiH koji je rekao da je u poslednjih sedam, osam meseci bilo 40 napada na novinare.

"Ja ne znam kako se tretira napad na novinare, a ako je to ovo što se desilo vašem kolegi onda je to jedan slučaj u Srpskoj, a ostali su na nekom drugom prostoru ili vi imate neke druge podatke. U svakom slučaju, žao mi je zbog ovog napada i verujem da će se on brzo oporaviti i vratiti se svom poslu", rekao je Dodik.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG