Dostupni linkovi

Zaharova u Srbiji


Marija Zaharova i Ivica Dačić
Marija Zaharova i Ivica Dačić

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova danas je u poseti Srbiji i kako je planirano, kasnije u toku dana će posetiti Sabor trubača u Guči.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije Zaharovu i ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića će u 17 časova dočekati načelnik Moravičkog okruga i predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

U čast gošće iz Rusije, Mariji Zaharovoj biće dodeljena titula počasnog gosta Sabora i to uveče, tokom nastupa, u Srbiji popularnog, trubačkog izvođača Dejana Petrovića sa Big Bendom.

Zaharova će tokom posete Saboru sa Dačićem i lokalnim zvaničnicima obići Muzej trube i prošetati Gučom.

Sabor u Guči počeo je u četvrtak a ovogodišnji domaćin manifestacije je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović koji i sam ima vrlo bliske odnose sa ruskim zvaničnicima.

Tako ni prilikom otvaranja Sabora nije propustio priliku da istakne značaj odnosa Srbije i Rusije.

Srpske emocije, Srbiju i Srbina niko ne može bolje da razume nego "naša braća Rusi", rekao je Popović i dodao da je naročito srećan što otvaranju manifestacije prisustvuje ruski ambasador u Aleksandar Čepurin i što će ga obići i Marija Zaharova.

"U ovim teškim vremenima kada nas pritiskaju zbog našeg svetog Kosova, mi želimo svima njima u inostranstvu da odavde iz Guče pošaljemo poruku koja glasi - Srbija nije sama, uz Srbiju su ceo ruski narod i predsednik Rusije Vladimir Putin", rekao je Popović.

Ovo je druga poseta Marije Zaharove Srbiji u 2018. godini. Prethodno je u Beogradu bila u februaru u okviru zvanične posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

XS
SM
MD
LG