Dostupni linkovi

Vučić o Kosovu razgovarao sa patrijarhom Irinejom


Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej u Patrijaršiji, Beograd
Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej u Patrijaršiji, Beograd

"Rekao sam patrijarhu otvoreno sve što mislim o Kosovu i Metohiji i o svim drugim važnim pitanjima, i ja sam čuo šta misle on i Srpska crkva", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što se u Patrijaršiji sastao sa patrijarhom Irinejom.

Vučić je sa patrijarhom razgovarao nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sazvao zbog Kosova.

Predsednik Srbije je novinarima rekao da postoji model političkog, medijskog i svakovrsnog uplitanja u politički život Srbije različitih svetskih službi.

"Koje su uspele da nas dovedu u situaciju poslednjih deset dana da ne možemo da govorimo o strašnom licemerju onih koji ne sprovode Briselski sporazum (o formiranju Zajednice srpskih opština), zato što su nas višeslojnim i raznovrsnim agenturnim delovanjem doveli u poziciju da moramo da se branimo od nečijih izmišljotina i tračeva", naveo je Vučić.

On je odbacio navode da su Priština i Beograd u dogovoru želeli da izazovu incidente.

"Moj odgovor svima koji misle da napadaju i vrše pogrom nad srpskim narodom jeste da novih ’Oluja’ neće biti i srpska država ih neće dozvoliti", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je preneo da je sa srpskim patrijarhom Irinejom razgovarao o položaju Srba u regionu, posledicama zločina u akciji Oluja, demografiji i o neophodnosti preduzimanja mera za opstanak "srpske nacije i srpskog naroda".

Izbegli u 'Oluji': Od kontejnera do doma
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:25 0:00

XS
SM
MD
LG