Dostupni linkovi

Janković za RSE: Besramne, ali i opasne optužbe


Saša Janković
Saša Janković

"To što oni rade besramno je, ali i opasno. Srbija zna šta to znači, nisam ni prvi, ni poslednji kome se to dešava. Pošto se radi o meni, zaista ne želim da to kometarišem na lični način", rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) lider opozicionog Pokreta slobodnih građana Saša Janković, nakon što ga je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić označio kao učesnika "agenturnog delovanja" protiv Srbije.

"Ove laži o nasilnim scenarijima su deo organizovanog i sistematskog plana agenturnih mreža stranih država u Srbiji, koje su imale za cilj da Srbiji vežu ruke i onemoguće da se na adekvatan način bori za ostvarivanje obaveza koje su i Priština i međunarodna zajednica preuzeli na sebe u Briselu", rekao je Đurić.

Đurić tvrdi da su u funkciji "agenturnog delovanja" bili i pojedini politički predstavnici i pojedini verski predstavnici, a od imena je naveo jedino lidera opozicionog Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića.

Janković za RSE kaže da su jedini uzroci ozbiljnih problema, koje Srbija ima iznutra i spolja, ratna politika 90-ih i neozbiljna, nemušta i neiskrena politika danas, i "krajnja nesposobnost Aleksandra Vučića da vodi državu".

"I to što oni rade je priznanje njihove nesposobnosti, ali ono je i bestidno i opasno koliko je ta nesposobnost velika", kaže Janković.

On navodi da posle tri decenije uništavanja države, posle povedenih i izgubljenih ratova, posle ekonomske i društvene devastacije zemlje, oni nemaju čak ni "dovoljno morala da preuzmu odgovornost za svoje postupke" već za sunovrat krive nekog ko nikada nije ni bio na vlasti.

"Srbiji treba odgovorna i sposobna vlada sa vizijom evropske, građanske, demokratske, moderne i čoveku oktrenute Srbije i takva vlada može Srbiju da povede putem, prospereiteta a ne ovih propagandnih fantazija", zaključio je Janković.

XS
SM
MD
LG