Dostupni linkovi

Advokati: Sve resurse usmeriti na rešavanje ubistva Ognjanovića


Dragoslav Ognjanović
Dragoslav Ognjanović

Predsednici advokatskih komora Beograda i Srbije, Jugoslav Tintor i Viktor Gostiljac pozvali su danas nadležne organe da formiraju poseban tim za istragu ubistava njihovih kolega, kao i da usmere sve resurse da bi se što pre rešilo ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Gostiljac je za televiziju N1 rekao da će sa današnjeg skupa ispred Višeg suda u Beogradu poslati jasnu poruku organima da se u prvim danima nakon zločina svi resursi moraju staviti u pogon i učiniti sve kako bi se počinioci brzo pronašli.

"Želimo da ubrzamo ovaj proces", poručio je Gostiljac.

On je kazao da će advokati danas ponovo nakon četiri godine biti ispred sudova, a ne u njima, jer je to "potreban i primeren potez".

Tintor je rekao da su dogovoreni sastanci sa predstavnicima Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Tražimo poseban istražni tim da ovaj slučaj ne ostane na tome, već da se bavimo time na sistemski način. Napad na advokata je suštinski napad na vršenje pravde. Ko to ne razume, ne razume kako pravosuđe funkcioniše", kazao je Tintor.

On je rekao da se mora obezbediti da u okviru pravosuđa svi bezbedno mogu da rade svoj posao, dodajući da bezbednost između ostalog stvara brza reakcija organa na takve događaje, prenosi Beta.

XS
SM
MD
LG