Dostupni linkovi

Srpska lista: Trajković udario na pregovarački tim i na Vučića


Čelnici Srpske liste

Nakon otvorenog pisma člana Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma (SNF) i nekadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije Momčila Trajkovića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom je naveo da predsednik Srbije nije ispunio, kako kaže, "ama baš ništa" što je obećao na sastanku s delegacijom SNF u januaru, saopštenjem se oglasila Srpska lista.

Ova lista Trajkovića naziva „samoproglašenim intelektulacem, koji je iznoseći osam laži, direktno i nedvosmisleno udario na sopstveni pregovarački tim i sopstvenog predsednika, na vrhuncu borbe za pitanje Kosovo za Srbe i Srbiju”.

Srpska lista navodi da se Momčilo Trajković „jasno deklarisao na čijoj je strani i za čije interese radi“.

"Uprаvo je neodgovornа politikа rаznih Trаjkovićа, politikа nečinjenjа,
zаbijаnjа glаve u pesаk i bežаnjа od reаlnosti, čekаjući dа se stvаri
reše sаme od sebe, dovelа predsednikа i аktuelnu vlаst u poziciju dа
se vezаnih ruku bori dа spаsi što se spаsti može", zaključuje Srpska lista u saopštenju.

Momčilo Trajković je u otvorenom pismu predsedniku Srbije, između ostalog, naveo: "Obećali ste da ćete 'podići svaki kamen' u istrazi ubistva Olivera Ivanovića kako bi se našle ubice i nalogodavci, a 200 dana je prošlo, Vi ni reči o tome. Razgovarali smo i o predizbornom video-spotu u kome je Oliver optužen za veleizdaju i sa kojim mu je stavlјena 'meta na čelo'... Ako niste u mogućnosti da pronađete Oliverovog ubicu, siguran sam da bi za jedan dan mogli da saopštite ko su kreatori i nalogodavci tog gnusnog video spota koji je dao za pravo da takvog čoveka, kako je predstavlјen u javnosti, svako može da ubije. Na tom planu do danas ništa niste učinili".

Trajković je dodao da je na sastanku bilo reči i o strahu koji se u srpski narod uvukao nakon Ivanovićevog ubistva. "Sami ste istakli, citiram: 'Tog (Milan) Radoičića, kojeg sad neki pominju, nikada u životu nisam video i ne znam ni ko je to', navodeći imana još nekih lјudi sa kojima Vas navodno povezuju, a koje ste možda negde jednom sreli. Nije prošlo ni tri meseca od našeg razgovora, uz Vaš blagoslov, taj čovek koji je i do tada bio Vaš glavni pregovarač, imenovan je za potpredsednika tzv. Srpske liste", istakao je član Predsedništva SNF.

"Na našu primedbu da se dijalog o Kosovu ne može voditi bez nas Srba sa Kosova i Metohije, sami ste rekli, citiram Vas: 'Organizovaćemo okrugli sto polovinom marta. Ni na jednom nisam bio, na taj ću lično doći i ako treba ja ću da predsedavam'. Uporno sam dva meseca insistirao da se okrugli sto zakaže i sa kabinetom za organizovanje dijaloga, na njihov predlog, dogovorili datum (12. maj), kako bi termin bio usaglašen sa vašim obavezama. Pozvan je i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM. Sa Kosova i Metohije tog dana u Beograd došlo je nas 32, među njima 12 doktora nauka. Međutim, na skupu nema ni Vas ni direktora Kancelarije za KiM. Nema ni obrazloženja", napisao je Momčilo Trajković.

XS
SM
MD
LG