Dostupni linkovi

Tači: Ubrzo rezultati istrage o ubistvu Ivanovića


Zgrada Građanske inicijative SDP, mesto na kojem je izvršeno ubistvo na Olivera Ivanovića, Severna Mitrovica
Zgrada Građanske inicijative SDP, mesto na kojem je izvršeno ubistvo na Olivera Ivanovića, Severna Mitrovica

Predsednik Kosova Hašim Tači je izrazio optimizam da će pravosudne institucije Kosova, u ne tako dalekoj budućnosti, izaći sa opipljivim rezultatima istrage ubistva Olivera Ivanovića i sa jasnim zaključcima "koji će za mnoge predstavljati glavobolju i na Kosovu i u Beogradu".

Na konferenciji za novinare u četvrtak, Tači je rekao da kosovske institucije aktivno rade na istrazi, u saradnji sa međunarodnom zajednicom, a bilo je i kontakata sa srpskim vlastima.

"Zabrinjavajuće je što se još uvek nisu u potpunosti identifikovali organizatori, inspiratori i izvršioci (ubistva) gospodina Ivanovića", kazao je on.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, s leđa, ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Severnoj Mitrovici, kada je na njega pucano iz automobila u pokretu.

Iz Specijalnog tužilaštva Kosova prethodno su za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekli da je u toku istražna faza, odnosno prikupljanje dokaza, da je saslušan popriličan broj svedoka, ali da još nema osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića.

XS
SM
MD
LG