Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Obeležavanje prve godine Vlade Srbije u Subotici


Premijerka Srbije Ana Brnabić u Subotici, 5. jul 2018.

Nizom događaja priređenih u Subotici danas je počelo obeležavanje prve godine rada kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić.

Obeležavanju u ovom gradu na severu Srbije prisustvuje 17, od 21 ministra u Vladi, koja je izabrana glasovima 157 poslanika (55 je bilo protiv, dok uzdržanih nije bilo) prošle godine u Skupštini Srbije.

Za izbor Vlade tada su glasali poslanici koalicije oko Srpske napredne stranke, partije predsednika države Aleksandra Vučića, poslanici Socijalističke partije Srbije stranke šefa diplomatije Ivice Dačića, Saveza vojvođanskih Mađara na čijem je čelu predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan pastor, albanske Partije za demokratsko delovanje i opozicioni poslanik iz Zelene stranke Goran Čabradi.

Prvi u nizu najavljenih događaja organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. Kako je najavljeno oni će prirediti taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na centralnom gradskom trgu u trajanju od 10 do 17 sati.

U centru Subotice se mogu videti raspoređena vojna vozila.

Kao završnica obeležavanja, u okviru kog je najavljeno osamnaest različitih događaja, premijerka Ana Brnabić održaće konferenciju za novinare na Palićkom jezeru, nedaleko od Subotice, na kojoj će govoriti o rezultatima dosadašnjeg rada i planovima za budućnost. Mandat Vlade Srbije traje četiri godine.

Najavljeni su obilasci ministra i službenika Vlade Srbije poslovnih objekta, škola, apoteka, dečijih vrtića, muzeja, nedavno rekonstruisane gradske sinagoge, regionalne deponije, zoološkog vrta, pozorišta, stadiona.

Članovi vlade, prema sačinjenom programu, imaju nameru da se sretnu sa predstavnicima iz gotovo svih oblasti života – od dece u vrtićima, do policije, vojske, penzionera, poljoprivrednika, notara.

U pomenutim događanjima učestvuju resorni ministri, dok je premijerka Ana Brnabić obeležavanje godišnjice vlade počela posetom nemačkoj kompaniji Norma grupa, uz pratnju lokalnih funkcionera, a zatim obišla Tehničko-tehnološku školu, kao i jednu od gradskih apoteka, gde bi trebalo, kako je najavljeno, da se uveri u funkcionalnost sistema E recept, kao i aplikacije jedinstvene liste čekanja (digitalizacija državne uprave jedno je od prioriteta koje zacrtala aktuelna premijerka).

Zanimljivo je da su organizovane ministarske posete zemljišta na Paliću na kojem se tek najavljuje izgradnja SPA centra, kao i obilazak Narodnog pozorišta koje se gradi već 12 godina, i zaobilaznice oko Subotice od dvadesetak kilometara, čija je izgradnja ušla u treću deceniju.

XS
SM
MD
LG