Dostupni linkovi

Sednica Skupštine grada Niša o aerodromu 'Konstantin Veliki'


Aerodorom Konstantin Veliki
Aerodorom Konstantin Veliki

Sednica Skupštine grada Niša na kojoj će se odlučivati da li će niški aerodrom "Konstantin veliki" biti predat državi na upravljanje počela je jutros nešto posle 8 časova.

Isred zgrade Skupštine grada Niša okupljaju se građani koji se protive predaji aerodroma državi, prenosi Beta.

Sednica je počela usvajanjem dnevnog reda, a odbornici većine koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) odbacili su predlog opozicije da se povuče tačka o aerodromu, kao i predlog da se o aerodromu građani Niša izjašnjavaju referendumom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je jutros da će na sednici skupštine biti doneta odluka u interesu građana i u interesu budućnosti aerodroma, a ne u interesu pojedinih političkih organizacija.

"Očekujem da ćemo doneti odluku koja je dobra za budućnost aerodroma", rekao je Bulatović za Radio-televiziju Srbije (RTS) i dodao da ima uverenja Vlade Srbije da aerodromu predstoji veliki investicioni impuls.

On je rekao da je od 2009. godine grad u aerodrom uložio više od 800 miliona dianara za subvencije, a sada će taj novac biti uložen u vrtiće puteve, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

XS
SM
MD
LG