Dostupni linkovi

Tramp izdao naredbu o spajanju razdvojenih porodica


Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je tokom sastanka svog kabineta u Beloj kući da je izdao naredbu vladinim agencijama da ponovo spoje članove imigrantskih porodica koji su razdvojeni nakon što su ilegalno ušli iz Meksika u SAD.

"Vašington post" je ranije danas javio da će administracija američkog predsednika obustaviti gonjenje imigranata koji sa decom ilegalno prelaze granicu Meksika i SAD, dok vlasti ne dobiju resurse koji su potrebni za držanje ilegalnih imigranata u pritvoru.

Tramp je juče potpisao izvršnu odredbu o imigraciji kojom bi trebalo da bude okončano razdvajanje porodica imigranata koji ilegalno prelaze granicu sa Meksikom.

"Reč je o tome da zadržimo porodice zajedno, a da, u isto vreme, imamo veoma zaštićenu granicu. Želimo bezbednost u zemlji. Imaćemo to, a u isto vreme, želimo i da pokažemo saosećanje. Uskoro ću potpisati nešto što će to i omogućiti ", rekao je Tramp juče novinarima u Vašingtonu.

Melanija Tramp tokom posete izbegličkom centru u Teksasu
Melanija Tramp tokom posete izbegličkom centru u Teksasu

U međuvremenu, Melanija Tramp, prva američka dama, došla je u četvrtak u nenajavljenu posetu centrima u Teksasu u kojima su smeštena deca imigranata, koja su odvojena od svojih roditelja.

Cilj posete je da se pruži podrška ovoj deci, izjavila je Stefani Grišam, portparolka Melanije Tramp, prenosi AP.

XS
SM
MD
LG