Dostupni linkovi

Slučaj Cvetković: Tužilaštvo pozvalo policiju i novinаrska udruženja na vanredni sastanak


Stefan Cvetković

Republičko jаvno tužilаštvo uputilo je poziv policiji, novinаrskim i medijskim udruženjima na vanredni sastanak u Beogrаdu, na kome bi trebalo da bude razmotren slučaj novinara iz Bele Crkve, Stefana Cvetkovića, potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) predstavnici medijskih udruženja koji su dobili poziv.

Udruženje novinara Vojvodine (UNV), je prethodno saopštilo da je sednica sazvana za 13 sati, na zahtev tužilaštva.

Kako su naveli u tom udruženju, sednica će biti zatvorena za javnost, a njoj bi trebаlo dа kаo posmаtrаč prisustvuje i predstаvnik OEBS-а.

Tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu Tihomir Knežević, za RSE je juče rekao da im je Policijska uprava Pančevo podnela krivičnu prijavu protiv Cvetkovića za lažno prijavljivanje da je otet.

"Mi ćemo prvo utvrditi i pozvati Cvetkovića Stefana da se izjasni o navodima krivične prijave, prikupićemo sve dokaze i činjenice te nakon toga imamo mogućnost i da donesemo javnotužilačku odluku. Da li je neko kriv ili nije kriv, utvrdiće sud", rekao je za RSE tužilac Knežević.

Cvetković je juče održao konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da je u sredu 13. juna uveče bio otet i da su ga otmičari pustili u petak 15. juna.

Nakon pres-konferencije Stefana Cvetkovića oglasio se direktor policije Vladimir Rebić, koji je za agenciju Tanjug rekao da je novinar "izneo niz nelogičnosti i laži", što, kako tvrdi "dokumentuju sve analize i provere MUP-a i nadležnog tužilaštva u Vršcu".

Direktor policije je međutim potvrdio da je Cvetković dobio policijsko obezbeđenje.

Stefan Cvetković nestao je u noći između 13. i 14. juna u Beloj Crkvi u kojoj živi.

Nakon potrage policije, u koju su bile uključene i Bezbednosno-informativna agencija (BIA) i specijalna policijska jedinica Žandarmerija, sa helikopterima, roniocima i službenim psima, 15. juna predstavnici vlasti – predsednik Srbije, ministar policije i direkotor BIA, obavestili su javnost da je Stefan Cvetković pronađen "živ i zdrav".

XS
SM
MD
LG