Dostupni linkovi

Kurz: Beč za dobre odnose Brisela i Moskve


Sebastian Kurz

Austrija će, tokom predstojećeg predsjedavanja Evropskom savjetu, pojačati napore da uspostavi dobre odnose EU i Rusije, izjavio je u Briselu austrijski kancelar Sebastian Kurz (Sebastijan Kurc).

On je, tokom predstavljanja Evropskoj komisiji plana i programa austrijskog predsjedavanja Evropskom savjetu koje počinje u julu, rekao da će Austrija nastaviti sa naporima da podrži kanale za komunikaciju sa Rusijom.

Austrijski kancelar pozvao je EU da sa Rusijom sarađuje na međunarodnom nivou, ali i potvrdio da će Austrija da sarađuje sa Unijom i na planu sankcija protiv Rusije.

"Mi bez Rusije ne možemo pronaći rješenje za Ukrajinu i Siriju", rekao je Kurz.

U programu austrijske Vlade za period predsjedavanja Evropskom savjetu navodi se da Rusija igra ključnu ulogu u pružanju bezbjednosti i stabilnosti u Evropi i širom svijeta i da će zato Austrija usmjeriti napore da održi odnose EU sa Rusijom i da ojača dijalog dvije strane, javio je TASS.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u utorak posjetio Beč, gdje se sastao sa austrijskim kancelarom i sa predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom (Aleksandar Van der Belen).

XS
SM
MD
LG