Dostupni linkovi

Osumnjičeni za Srebrenicu u junu iz SAD odlazi u BiH


Imigracijska služba SAD, ilustracija
Imigracijska služba SAD, ilustracija

Bivši pripadnik Vojske Republike Srpske i to jedinica koje su bile uključene u genocid u Srebrenici 1995. Oliver Dragić, koji je optužen za prevaru američke imigracione službe, napustiće SAD u junu, prenela je danas agencija Asošijeted pres (AP).

Dragić se pojavio danas pred Federalnim sudom u Klivlendu koji ga je osudio na vreme provedeno u pritvoru, odnosno 13 meseci, i na deportaciju.

Dragićev advokat rekao je da će Dragić sa majkom u junu napustiti SAD i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu, navodi agencija AP.

Oliver Dragić se u decembru 2017. godine izjasnio krivim za posedovanje i korišćenje nepravilnih imigracionih dokumenata. On je u trenutku apliciranja za vizu nakon rata bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navedeno je na ročištu u decembru prošle godine. Američka vlada ga je prethodno optužila po tri tačke prevare.

Tužioci su kazali da je Dragić, iz Barbertona u prigradskom mestu Akron, dao lažne izjave o svojoj ulozi u ratu 1990-ih pri prijavljivanju statusa izbeglice u SAD.

XS
SM
MD
LG