Dostupni linkovi

Tramp: EU bila užasna prema nama


Donald Tramp
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp odgovorio je na kritike predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska, rekavši da se EU "užasno" ponašala u trgovinskom odnosu sa SAD.

Tusk je juče na Tviteru napisao da onome ko ima prijatelje kao što je Tramp nisu potrebni neprijatelji.

"Gledajući poslednje odluke Donalda Trampa, neko bi mogao pomisliti: s takvim prijateljima, kome su potrebni neprijatelji. Ali iskreno, EU bi trebalo da bude zahvalna. Zahvaljujući njemu, otarasili smo se svih iluzija. Shvatili smo da ako vam je potrebna ruka pomoći, naći ćete svoju", naveo je Tusk.

Tramp se juče požalio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, rekavši da je EU bila "užasna" prema SAD koje su prošle godine s Unijom imale trgovinski deficit od 151 milijardu dolara, navodi Asošiejted pres.

"Izgubili smo 151 milijardu dolara u razmeni s Evropskom unijom. Tako da mogu da me nazivaju svakakvim imenima, a da sam na njihovim mestu i ja bih sebe nazivao takvim imenima, jer se to više neće dešavati", kazao je predsednik SAD, prenosi Beta.

Tramp je mnogim odlukama razočarao članice EU - od povlačenja SAD iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama i međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom, preko premeštanja ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim, do takse na čelik i aluminijum.

XS
SM
MD
LG