Dostupni linkovi

Mihajlović: Izmenama zakona biće rešen problem taksista


Taksisti protestovali u Beogradu, 10. maj 2018.
Taksisti protestovali u Beogradu, 10. maj 2018.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su digitalne aplikacije kojima se nude usluge prevoza putnika "dobrodošle", ali da moraju biti registrovane po Zakonu o prevozu putnika.

Ona je za Radio-televiziju Srbije kazala da su se taksisti u Beogradu pre dva dana protestovali zbog nelojalne konkurencije, dodajući da je razumela njihov strah od gubitka prihoda, kao i nezadovoljstvo građana.

"Sporno je ako aplikacija nije registrovana po Zakonu o prevozu putnika. Ne možete da se registrujete po Zakonu o turizmu, a da radite taksi prevoz, to su stvari koje hoćemo da rešimo", kazala je ministarka i dodala da je dogovoreno da se to reši izmenama i dopunama zakona.

Navela je da su se taksisti žalili ne na digitalne aplikacije, već na to da one moraju biti registrovane kao taksi delatnost odnosno u skladu sa Zakonom o prevozu putnika, a ne po Zakonu o turizmu.

"U Beogradu ima 6.500 taksista. Oni ukazuju da postoji nelojalna konkurencija. Mi želimo da im stvorimo uslove da oni mogu najbolje da funkcioniušu, a da građani imaju najbolju moguću uslugu", kazala je Zorana Mihajlović.

Beogradski taksisti blokirali Slaviju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

XS
SM
MD
LG