Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brajović: Moguća kontrolna saslušanja zbog napada na Lakić


Ivan Brajović, predsjednik crnogorskog parlamenta

Skupština Crne Gore nakon što se državni organi izjasne u vezi sa napadom na novinarku Oliveru Lakić, kontrolnim saslušanjima i kroz radna tijela pratiće kako se taj slučaj rješava, kazao je predsjednik Parlamenta Ivan Brajović.

Na pitanje da li će parlament insistirati da se istraga dovede do kraja i šta kao zakonodavna vlast možete uraditi kako bi se garantovala bezbjednost novinara, Brajović je rekao da je napad na Lakić šamar državi i ponovio da očekuje brzo reagovanje državnih organa i što prije otkrivanje i sakcionisanje počinilaca.

Brajović je izjavio da se u Crnoj Gori svako mora osjećati bezbjedno nezavisno od zanimanja i političke pripadnosti.

"Svi mi, pripadnici državnih institucija i medija - moramo voditi računa da doprinosimo da ta sigurnost bude dio našeg uobičajenog i svakodnevnog života. Svakako da je ovaj nemio događaj bacio loše svjetlo na ukupna dešavanja i mislim da treba sačekati da vidimo šta će državni organi da daju", rekao je Brajović.

Prema njegovim riječima, svaka izjava prije toga bila bi neprimjerena.

"Očekujem da ga dobijemo što prije, imamo najenergiičnije moguće djelovanje, a onda ćemo i kroz vid kontrolnog saslušanja, razgovora u radnim tijelima Skupštine dalje pratiti i zaključivati i obavezivati državne organe na određeno postupanje i pratiti realizaciju", naveo je Brajović.

Komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han posjetio je podgorički dnevnik „Vijesti“ gdje se sastao sa novinarkom Oliverom Lakić i rukovodstvom i uredništvom ovog medija i ocijenio da je ovim napadom nanijeta velika šteta ugledu Crne Gore.

Han je izjavio da očekuje temeljnu istragu kao i da se počinioci pronađu, ali i njihovi nalogodavci, te da se izvedu pred sud i da im se pravično sudi te da se, ukoliko se dokaže krivica i osude.

Olivera Lakić upucana je u nogu u utorak veče ispred njenog stana u Podgorici. To nije prvi napad na ovu novinarku koja se bavi istraživačkim novinarstvom.

XS
SM
MD
LG