Dostupni linkovi

Đukanović: Napadom na novinarku nanijeta šteta dijelovima državnog sistema


Policija i istražitelji na mjestu napada na novinarku Oliveru Lakić, Podgorica.
Policija i istražitelji na mjestu napada na novinarku Oliveru Lakić, Podgorica.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore i lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović osudio je napad na novinarku podgoričkih "Vijesti" Oliveru Lakić uz ocjenu da taj slučaj potvrđuje da "država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura".

"Država mora odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbjednosnih i pravosudnih organa suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih struktura", rekao je Đukanović u intervjuu za lokalni Radio Danilovgrad.

Kazao je da je napad na novinara, u svakoj pravno uređenoj državi i demokratski uređenom društvu, napad na slobodu izražavanja i na demokratiju.

"Time, to je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore - da u dogledno vrijeme bude dio slobodnog i razvijenog evropskog društva", ocijenio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, specifičnost nasilja nad novinarkom je i u tome što je "načinom njegovog izvršenja, jasno da se nije željela nanijeti šteta samo novinarki Lakić".

"Ovim se željela posijati sumnja i nanijeti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, dijelovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori", smatra Đukanović.

Prema njegovim riječima, imperativ da se u najkraćem mogućem roku otkrije "ko se to u Crnoj Gori osjeća toliko moćnim, da može ovakvim sredstvima nanositi štetu državi i mijenjati sliku koja o njoj postoji danas u međunarodnom okruženju".

Napad na novinarku Oliveru Lakić
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

XS
SM
MD
LG