Dostupni linkovi

Aerodrom Niš: Izjave ministarke Mihajlović ne odgovaraju stvarnom stanju


Protest građana Niša zbog aerodroma
Protest građana Niša zbog aerodroma

Prvi put nakon odluke gradskog veća da pokloni aerodrom „Konstantin Veliki“ državi Srbiji, saopštenjem za javnost oglasili su se Nadzorni odbor i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović.

U zajedničkom saopštenju ove dva organa navodi se da izjave ministarke gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorane Mihajlović, u kojima rukovodstvo grada Niša i JP “Aerodrom Niš“ kvalifikuje kao nesposobne kao i konstatacije da se ugrožava bezbednost vazdušnog saobraćaja, ne odgovaraju stvarnom stanju stvari.

Povodom vesti o otpuštanju 35 radnika zato što vlada nije odobrila produženje ugovora o njihovom angažovanju, a potom i demantija predsednice vlade Ane Brnabić i izjave da je vlada zapravo donela odluku o produženju ugovora, nadzorni odbor i direktor aerodroma saopštavaju da takvu odluku do ovog trenutka nisu dobili, iako su je blagovremeno tražili.

U saopštenju je navedeno da JP “Aerodrom Niš“ posluje bezikakvih subvencija, nema ni dinara kredita, sprovodi javne nabavke opreme za više od 300.000 evra i to iz sopstvenih sredstava i beleži istorijski rast broja putnika, sa 1.335 u 2014. do čak 331.000 u 2017.godini.

U saopštenju koje su potpisali predsednik nadzornog odbora Radoslav Bubanj i direktor Aerodroma „Konstantin VeliKi“ u Nišu zaključeno je da grad Niš i JP Aerodrom Niš“ u pravnom okviru koji je trenutno na snazi preduzimaju sve nere kako bi obezbedili nesmetan razvoj saobraćaja na ovom aerodromu.

Građani Niša protiv poklanjanja aerodroma
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

XS
SM
MD
LG