Dostupni linkovi

Šešelj: Mi u Hrtkovce idemo


Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je da će radikali otići na miting u Hrtkovce, zakazan za nedelju 6. maja, bez obzira na to kakav će biti pravni ishod žalbe na najnoviju zabranu tog skupa koju je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Mi u Hrtkovce idemo. Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi ćemo samo otići. Nećemo se organizovati, nećemo praviti kolone, nego idu ljudi koji žele da idu“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Na pitanje novinara šta će raditi, Šešelj je odgovorio da će simpatizeri SRS otići u Hrtkovce i sedeti na livadi jer, kaže, ako miting bude zabranjen, neće imati ni ozvučenje.

Lider radikala poručio je i da u Hrtkovce ne idu da prave indicente već da su, dodaje, zakazali "miran miting".

Vojislav Šešelj najavio je okupljanje u Hrtkovcima na 26. godišnjicu radikalskog mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine.

Šešelj se na taj korak odlučio pošto mu je Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila izreklo pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca 1992. godine.

XS
SM
MD
LG