Dostupni linkovi

Mihajlović: Srbija i Hrvatska da nastave dijalog


Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u ponedjeljak da Srbija i Hrvatska treba da nastave dijalog, da nacionalizam s obje strane donosi mnogo koraka unazad, te da to nije dobro za stabilnost regiona i razvoj privrede.

"Mislim da nacionalisti i sa jedne i sa druge strane ne donose dobro sopstvenim državama, a kamoli regionu ... donosi ne jedan, nego mnogo koraka nazad", kazala je ona za Radio-televiziju Srbije i osudila pojavu zastave sa ustaškim pozdravom, u nedjelju u Jasenovcu, navodeći da bi to svi trebalo da osude.

Kao antievropsku je ocijenila odluku Vlade Hrvatske da ne dozvoli članu ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu ulazak u Hrvatsku.

"Ako hoćemo da pričamo o budućnosti regiona moramo da uzmemo tajm-aut i da se vratimo na ono što su se nedavno dogovorili predsednik Srbije i predsednica Hrvatske kada je Vučić bio u Zagrebu, da pokušamo da gradimo budućnost. Postoje mnoge stvari koje nas razdvajaju, ali i budućnost koja je važna za građane", kazala je Mihajlović.

Ona se osvrnula i na prekid posjete Srbiji hrvatske delegacije, koji je predvodio predsednik Sabora Gordan Jandrokovićem.

Podsjetila je da je bila u nedavnoj posjeti Zagrebu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te kazala da je njihova delegacija "zbog raznih situacija" možda mogla da se odmah vrati u zemlju, ali to nisu uradili.

"Da je srpska Vlada reagovala na sve ono što se u prethodnom periodu čulo od strane članova hrvatske vlade, mislim da bi pola hrvatske vlade imalo zabranu ulaska u Srbiju, ali hajde da mislimo u budućnosti i radimo ono što smo rekli da ćemo raditi, a to privreda", kazala je Mihajlović.

Potpredsjednica Vlade Srbije kazala je i da je sve što se desilo u prethodnom periodu donijelo najviše problema Srbima koji žive u Hrvatskoj.

XS
SM
MD
LG