Dostupni linkovi

Brnabić: Zvala sam Plenkovića zbog incidenta, nije se javio


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je žao zbog toga što je delegacija Hrvatske prekinula posetu Srbiji, da je pokušala da pozove premijera te susedne države, ali da joj se on nije javio i da to ne šalje dobre signale.

"Meni je žao. Trebalo je da imamo sastanak jutros, takođe sam pokušala da dobijem predsednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića juče, on se meni nije javio na telefon, mislim da to ne daje dobre signale", rekla je Brnabić novinarima.

Ona je kazala da nije na njoj da komentariše da li se incident, kada je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gazio zastavu Hrvatske, dogodio ili nije, već da takvo ponašanje mora jasno da se osudi i kaže da to "nije Srbija, kakva je Srbija danas".

Brnabić je rekla da je negativno iznenađena izjaviom predsednika parlamenta Hrvatske (Sabora) Gordana Jadrokovića da se o njenoj i osudi incidenta predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković može polemisati, jer je ona juče jasno osudila incident i da se nikako ne može reći da "relativizuje ono što se dogodilo ili da je Vlada Srbije ostala nedorečena".

"Mislim da je bila pogrešna odluka prekinuti posetu. Hrvatska ima pravo na takvu odluku, ali mislim da je bilo mnogo bolje da smo nastavili razgovore", rekla je Brnabić.

XS
SM
MD
LG